zaterdag 22 maart 2008

European Champions Cup

Vanavond speelde het vrouwenwaterpoloteam van ZVL een wedstrijd in het kader van de European Champions Cup, de 'Championsleague' van het waterpolo. In het prachtige Amsterdamse Sloterparkbad wonnen zij met een grandioze 15-6 overwinning op de Hongaarse tegenstanders Dunaujvaros. Als wethouder Sport was ik vandaag zelf naar Amsterdam gegaan om de wedstrijd bij te wonen.

Ik was na afloop van de wedstrijd natuurlijk bijzonder trots op het resultaat. Dat was overigens niet de eerste keer want op 11 januari jl. mocht ik de dames ook al feliciteren. Toen ging het om het behalen van de titel beste Leidse sportploeg 2007. De ZVL dames zijn al een tijdje bezig met een opmerkelijke opmars in Europa. Met de overwinning van vandaag zijn ze doorgedrongen tot de halve finale. Over een maand zullen de 4 overgebleven teams ergens in Europa de strijd aangaan voor het Europese kampioenschap. De locatie is nog niet bekend.

De doelpunten voor ZVL werden vandaag gescoord door: Mieke Cabout 4, Iefke van Belkum 4, Aukje van Belkum 4, Noeki Klein 2 en Jantien Cabout 1.

Bijzonder aan dit team is dat maar liefst 3 speelsters deel uitmaken van het nationale waterpoloteam dat straks de Nederlandse eer mag gaan verdedigen tijdens de Olympische Spelen in Beijing.

ZVL is een samenwerkingsverband van De Zijl-LGB, Vivax en de Leidsche Zwembclub LZ 1886. Deze verenigingen hebben hun krachten gebundeld om te komen tot aansprekende sportieve resultaten. Met de topsport die het team vandaag heeft laten zien, hebben ze bewezen dat dit wederom gelukt is.

Goed gedaan meiden, Leiden kan trots op jullie zijn!

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten