dinsdag 15 april 2008

ijs

Vanavond sprak de commissie Onderwijs en Samenleving over de uitkomsten van een onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw te realiseren 400 meter ijsbaan in Leiden. Uit het onderzoek is gebleken dat de exploitatie van een dergelijke ijsbaan alleen rond kan komen wanneer de eerste investering in een keer kan worden afgeschreven. Het gaat dan maar liefst om 12 miljoen euro. Geld dat de gemeente Leiden niet op de plank heeft liggen. Voorlopig hebben we afgesproken dat wij gaan onderzoeken of een dergelijke ijsbaan binnen het Huis van de Sport ontwikkeld kan worden. Of het echt gaat lukken weet ik niet, maar er zijn voorlopig vooral heel veel vraagtekens.

Een grote groep schaatsliefhebbers had zich vanavond naar het Stadhuisplein begeven om hun steun uit te spreken voor de realisatie van deze voorziening. Wat opviel was dat de meeste mensen afkomstig waren uit de regio. Hieruit bleek maar weer eens dat een ijsbaan bij uitstek een voorziening voor de hele regio is. Uit de resultaten van het onderzoek was dat ook al gebleken. De vraag is of de gemeentebesturen in de regio bereid zijn hun steun uit te spreken voor een regionale 400 meterbaan. Ik heb de actievoerende schaatsliefhebbers vanavond vooral geadviseerd om het belang bij de gemeentebesturen in de regio nog eens te onderstrepen.

Overigens was de sfeer op het Stadhuisplein heel gemoedelijk. Om daar aan bij te dragen had de gemeente gezorgd voor warme chocolademelk. Een passend drankje dat dankzij de huidige avondtemperatuur gretig aftrek vond.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten