zaterdag 5 april 2008

Sloepenrace

In de stromende regen mocht ik vanmorgen het startsein verzorgen voor de 10e Leidse Sloepenrace. Om 11.30 uur gingen de damesteams van start vanaf het waterpodium Hoogstraat voor Annie’s Verjaardag. Gelukkig was de regen van korte duur en kon het grootste deel van de wedstrijd in het zonnetje gevaren worden.

Deze sloepenrace is voor onze stad tevens de start van het watersportseizoen. Het water is belangrijk voor Leiden. In de oude binnenstad zijn de vele grachten en singels een belangrijke toeristische attractie. De drukte op het water zorgt voor levendigheid en sfeer, waardoor bezoekers langer blijven. De afgelopen jaren hebben we flink geinvesteerd in de bereikbaarheid van de stad over het water. Daarvoor zijn de afgelopen jaren bruggen verhoogd en is het aantal afmeerplaatsen fors uitgebreid.
Overigens was het vandaag ook voor de laatste keer dat de sloepenrace in Leiden wordt gehouden. Dat komt vooral doordat de ruimte op het water binnen onze stad eigenlijk te beperkt is voor professionele wedstrijden. Volgend jaar verhuizen de wedstrijden naar de Kagerplassen. Voor Leiden moeten we op zoek naar een nieuwe evenement om het watersportseizoen te openen. Goede ideeen zijn uiteraard welkom.
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten