donderdag 5 juni 2008

Belastinggeld

Sinds we in Leiden met het nieuwe college zijn begonnen heb ik ook de bestuurlijk verantwoordelijkheid voor het beheer van onze gemeentelijke gebouwen in portefeuille gekregen. Daardoor heb ik ook het voormalige belastingkantoor op mijn bestuurlijke 'bordje' gekregen. Eind vorig jaar was ik, toen nog op grond van mijn oude portefeuille, ook de wethouder die de gemeenteraad adviseerde dit gebouw aan te kopen. Op grond van de gegevens waar ik toen over beschikte wist ik dat na aankoop een bedrag van 3,5 miljoen nodig zou zijn om het gebouw aan te passen voor gebruik door de gemeentelijke organisatie. Dat doen we overigens maar voor 10 jaar, want daarna gaan we in dit gebied een herontwikkeling starten waarbij het centrumparkeren in dit gebied en belangrijk doel is. Op grond van alle gegevens was het een verstandige aankoop.

Het gaat hier om een oud gebouw. Dat was voor mij reden om destijds alle gegevens verschillende keren laten controleren. Ik was dus zeker van mijn zaak. Desondanks hebben de deskundigen onlangs berekend dat de verbouwing van dit pand wel eens flink duurder kan gaan worden. De inschattingen lopen op tot 3 miljoen euro meer dan vooraf was ingeschat. Hier baal ik dus ontzettend van. Ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen is er een fout gemaakt en daar ben ik verantwoordelijk voor. Vandaag hebben we de gemeenteraad bij brief geïnformeerd over dit feit. Een lichtpuntje is er nog wel. Er is nog geen stuiver uitgegeven zodat ik nog een kans heb om de komende tijd een oplossing te zoeken voor deze enorme tegenvaller. Of dat gaat lukken weet ik nog niet, maar ik ga daar wel heel erg mijn best voor doen.

Tot ziens.

4 opmerkingen:

 1. welke functie u ook bekleed het gaat allemaal fout...ach troost u vele PvdA figuuren zijn u voortgegaan. Kijk maar naar het schaamscherm bij het station daar werd ook beloofd dat het zou veranderen het heeft een hoop geld gekost en het is nog een zooitje. Nu maakt u een 'foutje'van een paar miljoen en het zal mij niets verbazen als u weer een andere functie ergens krijgt dat het pand nog steeds er blijft staan en dan langzaam verpauperd. U kunt er niets aan doen dat u fouten maakt natuurlijk het ligt aan u Partij die zulke mensen voortbrengt!Succes naar het zoeken voor een of ander potje die u leeg trekt daar voor, Leiden heeft geld zat toch ach ja maak een of andere wijk parkeer restrictie en dat levert weer geld op daar mag u daar weer mee strooien tis toch niet van u zelf he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeveel maal de naar verwachting te ontvangen jaarhuur bedraagt de aankoopprijs inclusief en exclusief verbouwing ?

  Vriendelijk dank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ton,

  Alle informatie is terug te vinden in het raadsvoorstel op de site van de gemeente Leiden. Het gaat ongeveer om 10.000 m2 kantoorruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach, en als straks Leiden weer een artikel 12 stad is, dan zijn de ambtenaren tenminste sjiek onder dak (belastingkantoor), dan kunnen de junks lekker de methadon naar binnen slurpen in een luxe omgeving (joods weeshuis) , het Gat van van de Putte ligt er nog steeds troosteloos bij, maar de megalomane plannen van de PvdA zijn tenminste wel uitgevoerd! En de burgers hebben het nakijken!

  BeantwoordenVerwijderen