maandag 1 september 2008

Felicitaties

Vandaag kreeg ik officieel bericht van het feit dat het Leonardo College (onderdeel van de scholengroep Leonardo da Vinci) per 1 augustus 2008 officieel LOOT school is geworden. Samen met 23 andere scholen in Nederland heeft deze school de licentie verkregen om leerlingen die aan topsport doen extra faciliteiten te mogen verlenen.

Op een LOOT-school krijgen toptalenten in sport de kans om hun topsportcarrière te combineren met hun schoolcarrière. Op een gewone middelbare school is het vaak lastig om sport te combineren met school, zonder dat de resultaten er onder lijden. Op een LOOT-school krijgen topsporters de mogelijkheid om het schooldiploma op het voor hun hoogst haalbare niveau te halen, náást alle trainingsarbeid die verricht moet worden. Een LOOT-school mag daarvoor de door het Olympisch Netwerk gekwalificeerde leerlingen in beperkte mate vrijstelling van de leerstof en les- of contacturen geven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid het examen over twee jaren te spreiden.

Goed nieuws dus voor topsporttalent in Leiden en omgeving. Ik heb inmiddels als wethouder Sport mijn felicitaties aan de school overgebracht.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten