zaterdag 20 september 2008

Kika

De personeelsvereniging van de gemeente Leiden organiseerde vandaag een benefiet voetbaltoernooi en allerlei activiteiten daar omheen. Dit alles om geld op te brengen voor Kika, dat staat voor Kinderen Kankervrij.

Het voetbaltoernooi is vernoemd naar Mike Muiselaar, oud medewerker van de gemeente Leiden. Hij is twee jaar geleden op 38-jarige leeftijd overleden aan kanker. De ziekte die hij in zijn jeugd had overwonnen, was hem alsnog fataal geworden. Zijn collega's herdenken hem door de organisatie van dit evenement.

Kika werft fondsen die ten goede komen aan de 7 kinderkankercentra in Nederland. Kika stelt geld beschikbaar voor onderzoek waarmee deze centra versneld therapie├źn kunnen realiseren voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Rond 12.00 uur mocht ik de aftrap doen van het zogenaamde prominententoernooi. Dankzij het mooie weer werd het een drukbezochte dag met een fraaie opbrengst voor Kika. Er kwamen zo'n 1000 bezoekers die samen met de sponsors van het evenement ruim 5000 euro bij elkaar brachten. Daarmee was Kika uiteindelijk de grootste winnaar vandaag. Giro 8118 staat overigens nog steeds open.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten