zaterdag 21 maart 2009

Joop Zoetemelk Classic


Meer dan 2000 toerfietsers hadden zich vanmorgen bij de Leidse ren- en toervereniging SWIFT verzameld voor de Joop Zoetemelk Classic, een toertocht door het Groene Hart op de eerste dag van de lente. Dat deze tocht is uitgegroeid tot een echte Hollandse voorjaarsklassieker bleek wel uit de enorme belangstelling.

Samen met niemand minder dan Joop Zoetemelk zelf mocht ik vanmorgen om 08.30 uur het startsein geven voor deze tocht.

De Joop Zoetemelk Classic is de officiele toerversie van de Ronde van het Groene Hart die morgen start vanuit Zoetermeer. Jammer dat Leiden geen deel meer uitmaakt van de route van deze ronde. Volgens mij hebben we daarmee een mooie kans laten lopen om onze historische stad nationaal in de schijnwerpers te zetten.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

 1. Dag Marc,

  Het was een fantastische dag gister, 150 prachtige kilometers door het groene hart. vooral s-ochtends vroeg met de mist boven de polder en de rijp over de weilanden.

  We zien je volgend jaar graag weer aan de start, maar dan om mee te fietsen?!
  Namens een aantal fietsende ambtenaren van Leiden,
  Hans Smit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Marc,

  Ik snap je reactie op het feit dat deze tocht niet door het mooie centrum van leiden gaat maar het laatste gedeelte die leidt naar het clubhuis van Swift is het minst leuke door de vele stoplichten die hier staan. Wielrenners hebben moeite met de stoplichten en die heb je zeker in het centrum van Leiden.

  BeantwoordenVerwijderen