zaterdag 28 maart 2009

Diok 1

Het was een drukte van belang, vanmiddag rond de velden van rugbyvereniging Diok in de Mors. Diok 1 speelde in de play-offs de tweede wedstrijd tegen 't Gooi, nadat ze de uitwedstrijd hadden gewonnen met een eindstand van 21-24. Als Diok de wedstrijd van vandaag had gewonnen dan hadden ze volgende week kunnen spelen voor het landskampioenschap.

Ondanks een zo nu en dan heel spannende wedstrijd lukte het Diok helaas niet om de tegenstanders de baas te blijven. Toen de scheidsrechter na 2 keer 40 minuten floot, stond er een eindstand van 18-28 op het scorebord.

Zelf ben ik geen regelmatige rugbytoeschouwer, maar ik heb genoten van de wedstrijd. Daarbij viel me vooral de uitstekende sfeer in en rond het veld op. Rugby een harde sport, maar zelden zag ik zoveel sportiviteit tussen de spelers onderling. Dat zelfde valt te zeggen over de supporters van beide partijen.

Tot ziens.

Als wethouder sport ben ik graag aanwezig bij bijzondere sportwedstrijden van Leidse sportverenigingen. Speelt uw vereniging een wedstrijd die voor u belangrijk is, stuur mij dan even een e-mail.

2 opmerkingen:

 1. Beste wethouder,

  Kunt u ook weer eens aandacht besteden aan de zogenaamde 'denksporten'? Ik weet dat zulke sporten niet zo hoog scoren in onze dynamische beeldcultuur, maar toch zie ik wel voordelen: het gaat er lekker rustig en overzichtelijk aan toe, het kluitjesvoetbal waar ik zo'n hekel aan heb ontbreekt en er wordt niet oeverloos gediscussieerd over gedoe enzo.

  Tijdens de laatste affaire vond ik u overigens ondermaats presteren. Het is een patroon: iedere keer als u een klein beetje op de proef gesteld wordt denk ik, omring u (ook) eens met mensen die slimmer en kritischer zijn dan u(zelf), jaja die bestaan echt hoor!

  De verdorven of bedorven bestuurscultuur in Leiden is wel degelijk te doorbreken, maar dan verwacht ik ook van u dat u uw beperkingen en tekortkomingen met iets meer voortvarendheid -jaja dat is mogelijk- wilt aanpakken.

  Ik denk dat bij een volgende affaire wel een wethouder gaat opstappen en dat willen we natuurlijk niet, dus van harte beterschap gewenst, maak nu snel een paar kwaliteitsslagen en met een allervriendelijkste groet gaan we uw wellicht uw politieke lenteopleving beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Wybo,

  Bij mijn 'sportverslagen' roep ik verenigingen op om mij een seintje te geven wanneer er voor hen belangrijke wedstrijden of toernooien zijn. Wanneer men dat doet kom ik bijna altijd langs. Dat kan wat mij betreft zowel de visvereniging, de voetbalverengiing of de schaakclub zijn.

  Verder zal ik natuurlijk gewoon heel erg mijn best blijven doen om vooral niet ondermaats te presteren.

  BeantwoordenVerwijderen