zondag 8 maart 2009

Roxanne

Tijdens de clubkampioenschappen van de IJssportvereniging Leiden, vanavond in de Haagse Uithof, werd door deze vereniging Roxanne van Hemert gehuldigd. Roxanne, inmiddels 18 jaar, heeft het schaatsen geleerd op de ijsbaan aan de Vondellaan. Daar werd als het ware de basis gelegd voor de prestaties die zij de afgelopen tijd op het ijs heeft gezet. De lijst liegt er niet om:

31 januari jl. prolongeerde zij haar nationale titel bij de junioren A. Drie weken later werd zij in Polen wereldkampioene allround bij de junioren. Ook sleepte ze daar de wereldtitel op de 1000 en 1500 meter in de wacht. En of dat nog niet genoeg was, werd ze samen met twee ploeggenoten wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Vervolgens heeft ze afgelopen weekeinde tijdens de worldcup finale junioren in Groningen haar twee sterkste afstanden (1000 en 1500 meter) gewonnen.

Al deze prestaties waren voor mij meer dan voldoende reden om vanavond even naar Den Haag af te reizen om daar namens het gemeentebestuur de felicitaties aan Roxanne over te brengen, en natuurlijk heb ik ook haar ouders en alle andere aanwezige leden van de IJsvereniging Leiden hierbij betrokken.

De Olympische winterspelen volgend jaar in Vancouver komen voor haar net iets te vroeg, maar ik weet zeker dat we van Roxanne nog heel veel gaan horen. En elke keer denk ik dan, ze heeft in Leiden leren schaatsen. Fantastisch toch.

Op de foto staat Roxanne tussen mij en Sjaak Stuijt, de voorzitter van de IJssportvereniging Leiden.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

 1. Aangezien jij ook zo vriendelijk bent om mensen met hun prestaties te feliciteren ben nu jij een de beurt.

  Wat heb je gister toch weer voor een fantastische prestatie vericht! Je hebt toch mooi John Steegh afgetroeft. Nu sta jij bovenaan in de leidse volkverlakkers competitie! Maar kijk uit Marc er zijn er vast velen die je prestatie willen evenaren..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste anoniem,

  Ik heb even overwogen om deze reactie te verwijderen, maar dat zou de eerste keer geweest zijn dat ik zoiets doe. Laat ik het zo zeggen:

  Het zegt wel heel veel over de schrijver van deze reactie om op zo'n lage manier te reageren op een geweldige sportvrouw van 18 jaar die zo'n enorme wereldprestatie neergezet heeft.

  Bah!

  BeantwoordenVerwijderen