zondag 8 maart 2009

Zorg en Zekerheid - Landstede 84-53


In een opnieuw uitverkochte 5 mei hal speelde Zorg en Zekerheid Leiden vanavond een spetterende wedstrijd tegen rivaal Landstede uit Zwolle. Samen met een groot deel van de PvdA gemeenteraadsfractie zat ik op de tribune om te genieten van deze prachtige wedstrijd. Toegegeven, het feit dat onze jongens bijna de hele tijd een voorsprong van 20 punten of meer hadden maakte het niet echt een spannende wedstrijd. Maar gezien het eindresultaat nemen we dat natuurlijk op de koop toe. Door deze overwinning behoren 'we' nog steeds tot de kanshebbers voor de playoffs.

Tot ziens.
Als wethouder Sport ben ik graag aanwezig bij bijzondere sportwedstrijden van Leidse sportverenigingen. Speelt uw vereniging een wedstrijd die voor u belangrijk is, stuur mij dan even een e-mail.

3 opmerkingen:

 1. Zorg en Zekerheid (nog altijd een onderlinge verzekeringsmaatschappij, maar dat weet ik niet zeker) kan beter de premies verlagen in plaats van geld van premie-afdragers aan topsport te verkwanselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een succesvolle topsportorganisatie heeft veel invloed op de sportdeelname van onze inwoners. Vooral jonge mensen gaan meer aan sport doen wanneer ze goede voorbeelden zien. Wanneer mensen minder gaan sporten worden ze gezonder waarmee de ziektekosten dalen. Volgens mij maakt Zorg een Zekerheid een goede keuze door in sport te investeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Wanneer mensen minder gaan sporten worden ze gezonder waarmee de ziektekosten dalen."

  Inderdaad want:

  Sportblessures kosten de samenleving jaarlijks zo'n 590 miljoen euro. Dit zijn voor een deel directe medische kosten, zoals ziekenhuisopname of de kosten van een behandeling door een arts of fysiotherapeut, voor een bedrag van ca. 170 miljoen euro. De rest zijn indirecte kosten, met als grootste post arbeidsverzuim, zo'n 420 miljoen euro dus"
  (Bron: NOC-NSF)

  BeantwoordenVerwijderen