dinsdag 15 december 2009

77 agendapunten

Vandaag hadden we de laatste collegevergadering voor het kerstreces. Met maar liefst 77 agendapunten was het volgens mij verreweg de langste agenda van het hele jaar. Het belangrijkste agendapunt was voor mij het besluit over het project Huis van de Sport.

Het ‘Huis van de Sport’ betreft het idee voor de herontwikkeling van het Sportpark De Mors in Leiden West dat in 2007 is gelanceerd door de sportverenigingen, die op het sportpark zijn gevestigd. Wij hebben als gemeente dit maatschappelijk initiatief omarmd en het idee in samenwerking met de initiatiefnemers uitgewerkt.

Centraal staat de realisatie van een uniek multifunctioneel sportcentrum voor top- en breedtesport dat ook ruimte biedt aan topsportevenementen op internationaal niveau. Het ‘Huis van de Sport’ onderscheidt zich van andere sportparken door de combinatie van eigentijdse sportvoorzieningen voor binnen- en buitensport met woningbouw en aanvullende, sportgerelateerde commerciĆ«le functies zoals welness, fitness, sportwinkels etc. .

Volgens mij is het besluit van het college het belangrijkste besluit uit mijn loopbaan als sportwethouder in Leiden. Bovendien kan het leiden tot de grootste investering in sportinfrastructuur die in Leiden ooit is gedaan. Daarvoor moet wel de gemeenteraad eerst haar goedkeuring verlenen. Dat zal naar verwachting in de raad van februari gebeuren.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten