dinsdag 15 december 2009

Stage

Onze gemeente gaat een actief stagebeleid voeren. Vandaag mocht ik samen met Marieke Jas van het ROC Leiden, een stageconvenant ondertekenen. Voor die gelegenheid waren ook een aantal stagiaires en mensen van de Hogeschool Leiden en de Universiteit aanwezig.

Vanaf vandaag gaan we met het ROC informatie met betrekking tot 'vraag en aanbod' uitwisselen. Hierdoor kunnen we naar verwachting veel meer stageplekken creëren dan vroeger het geval was. Het is een manier om meer jonge mensen met nieuwe ideeën aan onze organisatie te binden. Ook kunnen we op deze manier laten zien, dat de gemeente een interessante plek is om te werken. Bovendien gaan we stagiares volgen nadat ze weer bij de gemeente weg zijn. Goede mensen kunnen dan een briefje van ons verwachten nadat ze eindexamen hebben gedaan. De gemeente is immers altijd op zoek naar goede nieuwe mensen.

Voor we tot ondertekening overgingen had ik een leuk gesprek met een aantal stagiaires die op dit moment binnen de gemeente werken. Daarbij ging het om studenten van onder meer de Universiteit Leiden, de Haagse Hogeschool en het ROC. Zij lopen stage bij uiteenlopende afdelingen, van ICT tot bestuursondersteuning en sociale zaken.


Het convenant dat we vandaag hebben getekend is wat mij betreft de aftrap voor een actiever stagebeleid, waarbij we ook beter willen samenwerken met andere onderwijsinstellingen.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten