vrijdag 18 december 2009

Meldpunt

Vijfduizend euro boete en drie maanden voorwaardelijk. Dat was de straf die de rechter in september 2008 uitsprak tegen de Leidse zakenman Jan Verbaan. De straf was een gevolg van bedreigingen aan mijn adres. Op 18 januari a.s. dient in Den Haag het hoger beroep in deze zaak dat door beide partijen is aangespannen. De officier van justitie is van mening dat de straf veel hoger moet zijn.

Vanmorgen lees ik in het Leidsch Dagblad dat gemeenteraadslid Daan Sloos (foto) nu met Jan Verbaan een Meldpunt heeft geopend voor ambtenaren die uit de school willen klappen over misstanden op het stadhuis. Voor het ‘beste’ verhaal stelt Verbaan zelfs 20.000 euro in het vooruitzicht. Dat is net zoiets als het aanbod dat hij destijds deed aan mensen die bij mij thuis de ramen zouden ingooien.

We leven in een tijd dat geweld en bedreigingen tegen hulpverleners, ambtenaren en bestuurders hand over hand toenemen. Rechters spreken steeds hogere straffen uit tegen dit soort zaken en dat is maar goed ook.

Dat gemeenteraadslid Daan Sloos nu uitgerekend met Jan Verbaan de misstanden in het Stadhuis wil aanpakken en daarmee ook nog over de rug van onze ambtenaren zijn verkiezingsstrijd is begonnen is werkelijk te gek voor woorden.

Ik word niet zo snel boos, maar vanmorgen heb ik bij het lezen van de krant een uitzondering gemaakt.

Tot ziens.

6 opmerkingen:

 1. Ik ben het helemaal met u eens. Het is een dieptepunt in de Leidse politiek. Over het gedrag van beide heren is nog wel meer te zeggen, en dat is zonder veel moeite op internet te vinden, maar laten we de feeststemming niet gaan bederven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een Leids burger22 december, 2009 19:07

  Dat de heren D.Sloos en J.Verbaan nu kennelijk een meldpunt hebben geopend voor ambtenaren die zich willen uiten over mistoestanden, vind ik niet zo heel vreemd.
  Begrijp me niet verkeerd:Als ambtenaren klachten hebben dienen zij die in eerste instantie bij hun chef, wethouder, klachtenambtenaar of vertrouwenspersoon binnen de gemeente aan de orde te stellen.
  Maar wanneer dit keer op keer niet het gewenste resultaat oplevert of niet serieus genomen wordt, vind ik een ander dan het gebruikelijke meldpunt niet zo "erg".

  Wel is het natuurlijk een verkeerde zaak om een groot bedrag uit te loven voor het "beste" verhaal....
  De kans is dan immers groot dat mensen dan verhalen gaan verzinnen of erger maken dan het in werkelijkheid is om maar voor "de prijs" in aanmerking te komen.

  En de heer Verbaan moet eens goed leren beseffen dat oproepen tot stenen door ruiten gooien en andere bedreigingen totaal niet bijdraagt tot wat hij kennelijk wil: misstanden aan de orde stellen......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen kerstpakketten dit jaar...? http://bit.ly/7z305s

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezien de reactie van Daan Sloos blijkt dat Sloos hier niets te maken heeft met Verbaan. Kennelijk heeft de journalist niet goed geluisterd.
  Gebeurd nog al eens....!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een Leids burger30 december, 2009 11:34

  De heer D.Sloos "schreef" op de site van "Leefbaar Leiden":
  "Leefbaar Leiden werkt niet samen met Verbaan......
  Het meldpunt heeft dus niets te maken met wie dan ook.
  Elke burger van Leiden die vindt, dat hij benadeeld is geworden door de gemeente, is welkom zijn moeilijkheden aan mij te melden.
  Ik ga dan bekijken of alles wel goed is verlopen en desnoods kijken we of de nationale ombudsman moet worden ingeschakeld."

  Naast de bezwaarschriften- en beroep-procedure, de klachtenambtenaren e.d. is er nu dus blijkbaar ook een meldpunt van de heer D.Sloos voor Leidse burgers die klachten hebben over de gemeente.

  Het komt inderdaad ook nogal eens voor dat journalisten gemakshalve "vergeten" hoor en wederhoor toe te passen of wel de klok hebben horen luiden maar nog steeds niet weten waar de klepel hangt.
  Nu is dus het nog slechts wachten tot de heer Sloos ook nog een meldpunt gaat openen voor leidse burgers die zich tenonrechte benadeeld voelen door journalistieke berichtgeving.

  Of moeten de leidse burgers in dat geval dan maar een klacht bij de burgemeester indienen die dan, net zoals bij dhr. M. Witteman, ook meteen "op hoge poten" rectificatie zou gaan eisen in het Leidsch Dagblad?......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat dit allemaal recht gezet is. Blijft natuurlijk wel de vraag wie dat bericht dan de wereld in geholpen heeft. Een kwalijke zaak lijkt mij, die ik zeker diepgaand zou onderzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen