vrijdag 11 december 2009

Haagweg 2022

Op 18 juni van het afgelopen jaar mocht ik tijdens de Provada mijn handtekening zetten onder een overeenkomst met ontwikkelaar La Linea. Daardoor werd de gemeente eigenaar van het Stadsparkeerterrein aan de Haagweg.

Als gevolg van dat feit mocht ik vanmorgen bij de entree van het terrein een reclamebord onthullen waarop stond te lezen dat bezoekers van onze binnenstad in ieder geval tot 2022 in dit gebied kunnen blijven parkeren.

Het grootste parkeerterrein van Leiden zal in 2010 voor een groot deel worden heringericht. Een deel van de grond wordt vanaf maart 2010 gesaneerd, terwijl later langs het spoor een aanvoerweg voor de toekomstige bewoners van de nieuw te bouwen wijk wordt aangelegd. De kantine en kantoortjes van Stadsparkeerplan krijgen een plek achter kunstcentrum Haagweg 4. Door de aanleg van de weg langs het spoor zullen 60 parkeerplaatsen verdwijnen. Echter door de herinrichting zullen deze op andere plekken worden gecompenseerd. Het Stadsparkeerterrein zal haar broodnodige 450 parkeerplaatsen tot 2022 kunnen behouden.

Tot ziens.

1 opmerking: