zondag 24 oktober 2010

Academie

Zat ik vorige week in de topsporthal in Almere te kijken naar een wedstrijd van de nummer 10 tegen de nummer 7 op de wereldranglijst damesvolleybal, vandaag was ik in dezelfde hal getuige van een badmintonfinale tussen de nummer 9 en 10 van de wereld. De Nederlandse Yao Jie (foto) speelde tegen de Duitse Juliane Schenk. De finale werd helaas verloren door Yao Jie.

Tijdens mijn bezoek aan dit toernooi heb ik gesproken over de Badmintonacademie die dit schoolseizoen is gestart in Almere. Dat deed ik met Chris Vlaar, hij is talentcoach van de Nederlandse Badmintonbond en als zodanig verbonden aan dit initiatief. Bovendien is hij zelf vader van het jonge badmintontalent Alex Vlaar. Alex werd begin dit jaar nog gekozen tot het sporttalent van de Gemeente Almere.

In het kader van het door de Provinciale Staten vastgesteld sportbeleid geeft de provincie 3 jaar lang, €20.000 per jaar subsidie aan deze academie. Doel van de Badmintonacademie is voor een twaalftal kinderen vijf maal in de week een aanvullende training te verzorgen die naadloos aansluit op de bestaande jeugdopleiding van de badminton vereniging. De begeleiding van de jonge topsporters wordt verzorgd door een sportdiĆ«tist, een mental coach en een fysiotherapeut. Partners van de Badmintonacademie Flevoland zijn Sportservice Flevoland, Badminton Nederland en een aantal scholengemeenschappen in Almere.

Een speerpunt van het Flevolandse sportbeleid is het stimuleren van topsport en het ondersteunen van sporttalenten in Flevoland. Hieraan levert de Badmintonvereniging Almere een bijdrage door jonge topsporters te trainen en begeleiden. Daarnaast biedt de Badmintonacademie ook kansen voor gebiedspromotie/ marketing als de trainingen succesvol blijken en jonge deelnemers doorgroeien naar de (inter)nationale top.

Badmintonvereniging Almere geeft aan na drie jaar zelfstandig de academie te kunnen bekostigen. De subsidie van de provincie is dus voor een periode van maximaal drie jaar bedoeld.
Voor de liefhebbers hieronder de samenvatting van de wedstrijd.Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten