zaterdag 16 oktober 2010

Volleybal

Eind augustus sloten de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), de stad Almere en de provincie Flevoland een overeenkomst waardoor het topsportcentrum van Almere voor 3 jaar de thuisbasis werd het nationale damesvolleybalteam. Hierdoor speelt het team onder leiding van Avital Selinger haar trainingen en een aantal van de thuiswedstrijden in het prachtige Topsportcentrum in Almere.

Deze samenwerking is een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van topsport in onze provincie. Samen met Almere ondersteunen we hiermee het streven naar Olympisch Goud in 2012 van 'ons' nationale damesteam. Dit past mooi in het sportbeleid zoals dat door Provinciale Staten is vastgesteld en ons streven om de sportiefste provincie van Nederland te worden.

Onderdeel van onze overeenkomst is het stimuleren van de samenwerking tussen scholen, verenigingen en het bedrijfsleven. Vanmiddag was ik samen met de sportwethouder van Almere, Rene Peters, aanwezig bij een zogenaamde expertmeeting waar we met elkaar de mogelijkheden op dit gebied hebben besproken. Aansluitend aan deze bijeenkomst waren we getuige van een thuiswedstrijd van het damesteam in het kader van de Dela-Trophy. De tegenstander was Cuba.

Het stond 8-5 in sets na drie DELA Trophy wedstrijden tussen Nederland en Cuba. De Nederlandse volleybaldames hadden dus nog maar één set nodig in Almere om de vijfde DELA Trophy op hun naam te schrijven. Na een moeizame start, waarin Nederland zelfs met 13-18 achter stond, wonnen de dames de openingsset alsnog en was de DELA Trophy binnen. Maar, Nederland kwam voor de winst en trakteerde het publiek in het Topsportcentrum op een mooie overwinning: 3-2 (25-20, 23-25, 26-24, 20-25, 15-12).

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten