vrijdag 11 februari 2005

Woningstichting Warmunda

De laatste dag van de week. Vandaag een kennismakingsbezoek gebracht aan de Woningstichting Warmunda in de Dorpstraat, een van de mooiste straten van Warmond. De kleinschaligheid van de bebouwing in deze straat tref je ook aan bij de woningstichting.
De rol van de meeste woningcorporaties in de Duin- en Bollenstreek is de afgelopen jaren flink veranderd. Van beheerders van sociale huurwoningen zijn het maatschappelijke ondernemers geworden. Als gevolg van zelfstandige groei en fusies zijn er in deze regio een aantal sterke en relatief grote corporaties ontstaan. Samen met de gemeenten investeren deze partijen veel geld in projecten voor mensen die voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van goedkope huurwoningen. Ze vervullen dus een belangrijke rol.

Met bijna 700 woningen is Warmunda de kleinste woningstichting uit de regio. Het feit dat men nog als zelfstandige corporatie actief is, is wel opmerkelijk te noemen wanneer we kijken naar de ontwikkelingen elders. Tijdens een prettig gesprek met medewerkers en directeur heb ik veel informatie gekregen over de lokale woningmarkt en de plannen van de woningstichting. Het bezoek werd afgesloten met een wandeling langs een deel van het woningbezit.

Volgende week maandag komt er een groep studenten van een tuinbouwschool uit Champigne naar Warmond. Tijdens een gesprek met twee bestuursleden van de Jumelage stichting hebben we e.e.a. voorbereid. Maandagavond vertel ik er alles over.

Prettig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten