woensdag 7 september 2005

(Kaag)water


Na het hardlopen was deze ochtend vooral bestemd voor overleg met de politie. In Warmond gebeuren op het gebied van criminaliteit in vergelijking met andere gemeente weinig schokkende gebeurtenissen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we dat graag zo willen houden. Dankzij een goede samenwerking tussen politie en gemeente lukt dat aardig. Belangrijk onderdeel van het overleg van vanmorgen was het evenementenbeleid. Een aantal grote evenementen zoals de Kaagweek en de Schippertjesdagen (aanstaande weekend) trekken behoorlijk veel mensen naar de gemeente. Om dat allemaal in goede banen te leiden is extra toezicht nodig en treffen we een aantal speciale maatregelen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Vanmorgen hebben we daar even bij stil gestaan.

Verder heb ik me vandaag de nodige tijd verdiept in een aantal interne werkzaamheden. De lobby in verband met de beslissing van de Eerste Kamer volgende week liep als een rode draad door de dag.

Aan het einde van de middag was ik in Leiden bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daar was een receptie voor de nieuw aangetreden dijkgraaf, Gerard Doornbos (foto). Het Hoogheemraadschap gaat over het water in deze regio en is in dat opzicht een belangrijke partner van de gemeenten. Zeker wanneer dat een waterrijke gemeente als warmond betreft. Naast een hand en een aantal welgemeende woorden leek het ons toepasselijk om hem voor deze gelegenheid een fles Warmondse Kaagwater te schenken. Daarna nog even gesproken met de andere receptiegangers waar de lobby voor Teylingen nog even door ging.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten