donderdag 15 september 2005

Koppen

Vanmorgen natuurlijk direct het Leidsch Dagblad opengeslagen om de resultaten van de persgesprekken van gisteren te bekijken. Het stuk over het bestemmingsplan zat inhoudelijk goed in elkaar. Als college hadden wij het plan op een flink aantal punten aangepast. Dat deden we op basis van een groot aantal inspraak reacties. Volgens mij is dat positief, we luisteren immers goed naar onze inwoners en houden rekening met hun wensen. Dat neemt niet weg dat een aantal onderdelen van het plan hetzelfde zijn gebleven. Het stuk had echter als kop meegekregen: 'Warmondse plannen in de prullenbak'.

Een ander artikel ging over het interview met de drie burgemeesters. We hadden gesproken over het feit dat de voorbereidingstijd voor de fusie tot 1 januari wel erg kort was. Desondanks hadden we aangegeven dat het zeker niet onverantwoord was. Zo'n korte voorbereidingstijd heeft ook wel een paar voordelen. Boven dit artikel stond 'Teylingen haastklus'.

Ik weet niet wie die koppen maakt, maar ik begrijp niet waarom dat niet anders kan.

Vanmorgen eerst naar Den Haag geweest voor een bijeenkomst van het Platform verkeersveiligheid. In dit platform zitten Zuid-Hollandse regio's om de tafel met de Provincie en organisaties als 3VO, Fietsersbond, ANWB, Bovag etc. Hier praten we met elkaar over de ontwikkeling van plannen op het gebied van de verkeersveiligheid

Vanmiddag hadden we in Warmond een bijzondere bijeenkomst van alle medewerkers van de nieuwe gemeente Teylingen. We hebben met elkaar gesproken over de ontwikkelingen die ons de komende periode te wachten staan. Ook heeft de nieuwe gemeentesecretaris zich voorgesteld. Verder was er voor iedereen gelegenheid om nader kennis te maken met de nieuwe collega's.

Aan het eind van de middag was ik voor de regio op bezoek bij het bestuur van de regio Haaglanden. Daar hebben we gesproken over zaken waar beide regio's mee te maken hebben.

Vanavond was ik in Leerdam. Oud collega wethouder en partijgenoot Victor Molkenboer uit Leiderdorp werd daar geinstalleerd als nieuwe burgemeester. Hij had een prima maidenspeech en kreeg een bijzonder warme ontvangst van de vele aanwezige Leerdammers. We hebben afgesproken dat we over een week of zes een keer bijpraten om ervaringen uit wisselen.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten