dinsdag 6 september 2005

Speedboot


Onlangs is er in een waterrecreatiegebied bij Appeltern een 13-jarig meisje om het leven gekomen nadat ze was overvaren door een speedboot. Op de Kagerplas heeft de gemeente Warmond ook een gebied aangewezen waar snelvaren is toegestaan. Het ongeluk in Appeltern was voor ons aanleiding om nog eens na te gaan hoe wij ├Čn onze gemeente de veiligheid van zwemmers waarborgen. Een ambtelijke rapportage die naar aanleiding hiervan is opgesteld hebben we vanmorgen in het college besproken. Op grond van die rapportage kwamen we tot de conclusie dat de veiligheid van de zwemmers binnen onze gemeente naar behoren is geregeld. Wel zullen we voor de zekerheid de regels met betrekking tot dit onderwerp nog eens opnieuw onder de aandacht gaan brengen via de plaatselijke pers en de borden in het gebied. Tenslotte blijft het natuurlijk van belang dat mensen zelf uitkijken in het verkeer, of dat nu op de weg of in het water is.

Verder hebben we tijdens het college gesproken over de voortgang van de fusie. Nu het moment van besluitvorming in de Eerste Kamer zo dichtbij gekomen is beheerst dit onderwerp bijna de volledige dagelijkse agenda. Er staat ook veel op het spel voor Warmond. Met elkaar hebben we besproken wat ons te doen staat nadat de Eerste Kamer zich volgende week heeft uitgesproken.

Vanmiddag had ik een laatste bespreking met de werkgroep die de nieuwe huisstijl voor de gemeente Teylingen voorbereidt. Dit onderwerp is nu afgerond zodat de nieuwe gemeente zich na een positief besluit van de Eerste Kamer snel naar buiten toe officieel kan presenteren.

Vanmiddag was ik samen met mijn collega burgemeester uit Sassenheim in Den Haag voor een afspraak in de Eerste Kamer. In deze tijd doen wij natuurlijk heel hard ons best om de kamerleden te overtuigen van het belang van de fusie voor onze beide gemeenten. Het is natuurlijk belangrijk dat de leden volgende week in ieder geval een besluit gaan nemen op basis van de feiten zoals wij die bij onze dagelijkse werkzaamheden tegenkomen. Het feit dat wij bij het binnengaan van het kamergebouw twee wethouders uit Voorhout tegenkwamen was voor ons aanleiding tot de nodige hilariteit. Vanzelfsprekend hadden wij geen enkel idee met welk doel zij naar de Eerste Kamer waren gekomen.... Toen we beide heren ook na afloop van ons bezoek weer tegen het lijf liepen, hebben we ze maar een lift naar huis aangeboden. De gesprekken in de Eerste Kamer verliepen overigens goed. Een ding is zeker, de dames en heren senatoren zijn zich bewust van hun positie en verdiepen zich zeer gedegen in ons dossier. Nu maar hopen dat zij ook het Warmondse belang goed in weten te schatten. Volgende week dinsdagmiddag weten we meer.

Vanavond was in het gemeentehuis de eerste bijeenkomst van het organisatiecomite dat zich gaat bezighouden met de activiteiten rondom de afsluiting van Warmond als zelfstandige gemeente. Als het allemaal doorgaat dan is de komende jaarwisseling voor onze gemeente toch een gedenkwaardig moment en dat zouden we dan graag willen onderstrepen met iets aardigs voor onze inwoners. De opzet is dat we dat samen organiseren met een aantal Warmondse verenigingen. Wat we precies gaan doen zal ik nog niet verklappen.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten