vrijdag 2 september 2005

Trefmarkt

Gemeenten hebben allerlei verschillende taken. De meeste daarvan voeren ze geheel in eigen beheer uit, maar dat geldt niet voor alle taken. Er zijn ook taken die alleen goed uitgevoerd kunnen worden wanneer we dat samen met andere gemeenten doen. Voor dat doel werken 16 gemeenten in onze regio samen onder de naam Holland Rijnland. Met enige regelmaat komen de bestuurders uit de regio in zogenaamde portefeuillehoudersoverleggen bij elkaar om afspraken te maken over deze regionale samenwerking. Vandaag had ik twee van dergelijke overleggen, dit keer in het gemeentehuis van de gemeente Voorschoten. Voor het geval u graag wil weten waarover we gesproken hebben, zijn de vergaderstukken terug te lezen op www.hollandrijnland.net

Tussen de bedrijven door heb ik alvast de collegestukken voor volgende week doorgenomen. De laatste dagen was er ook nog het nodige leeswerk op mijn bureau terecht gekomen, maar daar ben ik vandaag niet meer aan toegekomen. Het zit nu in mijn 'weekendkoffer' om thuis nog iets te lezen.

Vanmiddag de werkweek afgesloten met een bijeenkomst van de burgemeesterskring. In deze kring ontmoeten de burgemeesters uit de regio elkaar zo af en toe eens op een wat minder formele manier dan doorgaans het geval is. Vanmiddag waren we in Leiden waar we eerst een rondleiding kregen door de Bibliotheca Thysiana aan het Rapenburg. Een hele bijzondere en complete zeventiende-eeuwse particuliere bibliotheek die in originele staat bewaard is gebleven.


Daarna zijn we twee deuren verder gegaan naar het Siebolthuis alwaar een Japans cultureel centrum is gevestigd. Achter een mooie historische gevel is hier een grote verzameling planten, dieren, zaden en allerlei gebruiksvoorwerpen te vinden die bijeengebracht zijn door de 'Japan verzamelaar' Philipp Von Siebold (1796-1866). Wat hebben we in onze regio toch bijzondere plekjes. Klik maar eens door voor meer informatie. In het Sieboldhuis hebben we de week tenslotte afgesloten met een hapje en een drankje.
Dit weekend ga ik zondagochtend om 11.00 uur nog even naar Warmond om de jaarlijkse Trefmarkt te openen. Tijdens deze 3e Trefmarkt kunnen de inwoners van Warmond kennismaken met vele Warmondse verenigingen en wordt gestart met de losse kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen in Het Trefpunt.

Voor nu wens ik u een prettig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten