zaterdag 3 november 2007

Citizen’s Assembly (2)

Op 25 oktober schreef ik hier een stukje onder de titel Citizen's Assembly. In deze tekst maakte ik een aantal opmerkingen over het feit dat slechts een heel beperkt deel van onze inwoners gebruik maakt van inspraakmogelijkheden bij ruimtelijke ontwikkelingen. De letterlijke vraag die ik in dat artikel stelde was hoe we de inspraak bij trajecten in de Ruimtelijke Ordening zo kunnen organiseren dat alle belanghebbenden een redelijke vinger in de pap krijgen.

Volgens mij was dat een oproep aan mijn lezers om mee te denken over de vraag hoe inspraak toegankelijker kan worden gemaakt voor een veel bredere groep van belanghebbenden. Voor het Leidsch Dagblad was deze tekst aanleiding voor een stukje in de krant van 28 oktober. De kop boven het stukje was 'Witteman: Inspraak gaat te ver'. Via de site van het Leidsch Dagblad zijn inmiddels 30 reacties binnengekomen, de meeste ronduit negatief vanwege het feit dat men denkt dat ik inspraak vooral wil afschaffen. Ook op de andere Leidse sites verschijnen naar aanleiding van de publicaties in de krant allerlei negatieve stukken aan mijn adres.

Vervolgens tref ik in de krant van 1 november een, overigens geweldige cartoon, waar ik word afgeschilderd als de wethouder die niet van inspraak houdt.


Bedankt, vrienden van het Leidsch Dagblad. Jullie hebben me weer eens mooi neergezet. Natuurlijk vind ik het prima wanneer jullie uit mijn weblog schrijven, hoe meer hoe liever zou ik zeggen. Maar alstublieft, probeer de volgende keer in ieder geval de essentie van mijn verhaal over te nemen. In dit geval had de kop volgens mij gewoon moeten zijn 'Witteman: Inwoners beter betrekken bij ruimtelijke plannen'

Tot ziens


3 opmerkingen:

 1. Heeeeelemaal eens Wethouder, "de inwoners beter betrekken bij ruimtelijke plannen" DIKKE PRIMA, alweer een, het houdt maar niet op zeg... een "Pulitzer Prize" voor de meest kromme one liner lijkt voor het grijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Technisch vraagje:
  Uw weblog komt met een bijzonder hinderlijke pop- up die koopwaar aanbiedt.

  Deze pop-up verschijnt onafhankelijk van het land of werelddeel en op welke computer dan ook in de lokale taal (mijn chinees beperkt zich tot sambal bei) Is dit Big Brother?

  Bijverdienste mag ook...daar zal U mij niet over horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad heel storend, die pop ups...

  "Win deze iphone!"

  BeantwoordenVerwijderen