maandag 26 november 2007

Zumthor

De voormalige Leidse Meelfabriek is een uniek industrieel rijksmonument dat landelijke bekendheid geniet. De huidige eigenaar heeft de ambitie het Meelfabriek complex opnieuw te ontwikkelen. De gemeente Leiden juicht dit initiatief toe en ondersteunt een zorgvuldige ontwikkeling van de Meelfabriek, een markante, gezichtsbepalende locatie aan de rand van de Leidse binnenstad. De Zwitserse architect Peter Zumthor (foto) heeft in opdracht van De Meelfabriek C.V. een Masterplan gemaakt voor de herontwikkeling.

In verband met het feit dat het bestemmingsplan dat deze ontwikkeling mogelijk moet maken een tijd bij de Raad van State heeft gelegen, lag het project lang stil. Aan die stilte gaat nu een einde komen, doordat de Staatsraad onlangs het groene licht heeft gegeven voor de planontwikkeling.

Vanavond had ik een ontmoeting met Peter Zumthor die momenteel voor dit project in Nederland is. Zijn werk kan nu eindelijk echt beginnen. Het was bijzonder om zo'n internationaal bekende en geprezen architect te horen praten over zijn plannen met 'onze' Meelfabriek. Ik weet nu zeker dat dit complex zich de komende jaren tot iets heel bijzonders gaat ontwikkelen.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Ik vind het geweldig dat Nederland ook een Zumthor krijgt! Pluim hiervoor. Is er al wat bekend over de planning. In 2009 zou er begonnen worden met de bouw...

    BeantwoordenVerwijderen