vrijdag 23 november 2007

Rembrandt

Het college van Burgemeester en Wethouders is nog steeds gevallen. Het wachten is op de onderhandelaars. Tot die tijd ‘passen wij op de winkel’. Dat mag echter geen reden zijn om nu alles wat niet goed loopt te wijten aan het gevallen college.

Sprak ik eerder al mijn onbegrip over de, in staatsrechterlijk opzicht, vreemde manier waarop de begrotingsbehandeling werd afgehandeld, nu lees ik dat het Rembrandtfestival 2008 bij gebrek aan gemeentelijke subsidie niet door kan gaan. De oorzaak hiervan zou liggen in het feit dat het college geen besluit kan nemen. Onzin wat mij betreft.

Als de gemeenteraad van mening is dat dit cultuurfestival in 2008 door moet gaan, dan kan zij dat gewoon besluiten. In de laatste commissie is door het college ook op deze mogelijkheid gewezen. Daar moet natuurlijk wel een meerderheid toe bereid zijn. Als waarnemer op de cultuurportefeuille zou ik er in ieder geval geen moeite mee hebben.

Tot ziens.

1 opmerking:

 1. Marc, je houdt er een wonderlijke redenering op na. Volgens mij dienen maatschappelijke organisaties hun subsidieverzoeken in bij het college, en níet bij de raad of bij de onderhandelaars.

  Ik kan me in dit geval voorstellen dat je het lastig vindt om over een dergelijk verzoek te beslissen, omdat er nog geen besluit door de raad over het cultuurgheld voor 2008 is genomen.

  Maar we hadden toch afgesproken dat wethouders bijzondere noodsituaties aan de fractievoorzitters zouden voorleggen? En als de organisatoren zeggen dat het zonder snelle beslissing niet kan doorgaan, is dat dan niet zo'n noodsituatie?

  Het cultuurfonds voor 2007 is nog lang niet leeg, dus wie weet is dekking snel gevonden?

  Ik wacht zo'n briefje welwillend af.

  BeantwoordenVerwijderen