woensdag 21 november 2007

Verenigen

In gemeenteland kun je voor bijna alles een aparte vereniging vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Maar wist u dat er ook een verening van Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG) is, en een vereniging van griffiers, een vereniging van gemeentesecretarissen, een vereniging van directeuren van Sociale Diensten (Divosa), een Vereniging voor Raadsleden. Ook de burgemeesters hebben hun eigen club, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). Een buitengewoon actieve en goed bemiddelde club die allerlei zinvolle en minder zinvolle activiteiten voor haar leden organiseert. Als voormalig burgemeester was ik daar ooit een tijdje lid van. Ik heb er een aantal interessante cursussen kunnen volgen.

De wethouders blijven in op het vlak van vakverenigingen wat achter, in ieder geval tot vandaag. Er was ooit een wethoudersvereniging, maar na de eerste gemeenteraadsverkiezingen gingen er in 1 keer zoveel leden weg dat de boel een beetje tot stilstand kwam. Tot vandaag dus.

In het prachtige raadhuis van Hilversum was ik vandaag aanwezig bij de hernieuwde start van de Nederlandse Wethoudersvereniging. Interessante informatie, veel mensen gesproken, geluisterd naar de staatsecretaris van Binnelandse zaken over de toekomst van ons vak.

We horen er weer helemaal bij. Vanaf nu hebben we de Wethoudersvereniging, met natuurlijk onze eigen website.

Tot ziens.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten