vrijdag 24 oktober 2008

10 miljoen voor Leiden Bio Science

Op 16 januari van dit jaar schreef ik hier over het rijksprogramma Randstad Urgent. Binnen dit programma zochten wij samen met het ministerie van Economische Zaken naar een mogelijkheid om een kostbare verbetering van de verkeersontsluiting voor het Bio Science Park te financieren. Het gaat hier om de bouw van een ongelijkvloerse kruising op het knooppunt Plesmanlaan/Haagse Schouwweg. Aanpassing van dit knooppunt is een noodzakelijke voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van het Bio Science Park en een aantal andere ruimtelijke projecten waaronder Huis van de Sport. Aangezien met de uitbreiding van het Bio Science Park ook nationale belangen gediend zijn, trokken de gemeente Leiden en het Rijk hier de afgelopen maanden samen op.

Vandaag heeft de ministerraad besloten om een rijksbijdrage van 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanpak van dit knooppunt. Voor mij is dat geweldig nieuws. Het Leiden Bio Science Park maakt al deel uit van de Europese top-5 van science parken, maar kan die positie nu verder uitbreiden en versterken. We hebben berekend dat hierdoor in de komende twintig jaar zo'n 16.000 arbeidsplaatsen gecreƫerd kunen worden.

Dankzij de goede en intensieve ambtelijke en bestuurlijke samenwerking tussen de gemeente Leiden, het ministerie van Economische Zaken, de provincie Zuid-Holland en de Universiteit Leiden, is het gelukt om snel tot een besluit te komen.

Naast het rijk zullen ook de provincie en de gemeente een vergelijkbare bijdrage doen. Daarmee kunnen we de komende maanden echt aan de slag om de plannen verder uit te werken zodat de eerste spade zo snel mogelijk de grond in kan. Daarmee kan een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Leiden worden aangepakt.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten