donderdag 16 oktober 2008

Leuven in Leiden

Vandaag was het weer eens bioscience wat de klok sloeg. Dat begon vanmorgen toen een brede delegatie uit het Belgische Leuven onder aanvoering van de bekende burgemeester Louis Tobback onze stad bezocht. De delegatie was samengesteld uit mensen van het Leuvense gemeentebestuur en de Katholieke Universiteit Leuven.

Leiden en Leuven hebben veel met elkaar gemeen. Historische steden met allebei een eigen belangrijke onderzoeksuniversiteit die bovendien op veel gebieden samenwerken. We hadden dus veel met elkaar te bespreken. Daarbij nam de bio science een belangrijke plaats in.

Vanmiddag was ik een van de sprekers tijdens het Beagle Life Science Center Symposium dat in het Bio Science Park werd gehouden in verband met het feit dat binnenkort een start zal worden gemaakt met het 2e Beagle gebouw in dit gebied. Het gaat hier om een soort bedrijfsverzamelgebouw dat heel specifiek is gebouwd om bio science bedrijven in onder te brengen. In de gebouwen zijn naast kantoren ook allerlei voorzieningen opgenomen ten behoeve van de inrichting voor gespecialiseerde laboratoria. Deze gebouwen vormen een prima oplossing voor jonge bedrijven die de startersfaciliteiten op het park ontgroeid zijn, maar nog niet toe zijn aan een eigen bedrijfsgebouw.

Tijdens deze bijeenkomst spraken vertegenwoordigers van de overheid, universiteit en bedrijfsleven over het maatschappelijk en economisch belang van het Bio Science Park. Ook de delegatie uit Leuven heeft een deel van dit symposium bijgewoond voor ze aan het einde van de dag met de trein naar Belgie vertrokken.
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten