maandag 6 oktober 2008

Ank Bijleveld

Vandaag was ik gastheer tijdens een werkbezoek van Ank Bijleveld, staatssecretaris Binnenlandse Zaken, aan onze gemeente. Tijdens dit ruim twee uur durend bezoek hebben wij de staatssecretaris geinformeerd over onze activiteiten op het gebied van het verminderen van regels.

De gemeenteraad heeft in mei 2008 het programma Minder & Beter vastgesteld. Op 1 april jl. schreef ik op deze plaats al over dit programma. Binnen het college ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering. Dit plan is erop gericht de administratieve lasten voor burgers en bedrijven terug te dringen. Bijvoorbeeld door het makkelijker en sneller laten verlopen van het aanvragen van vergunningen. In Leiden gaat het om 58 gemeentelijke producten die de komende 1,5 jaar aangepakt worden. De staatssecretaris wilde geïnformeerd worden over de Leidse plannen en Leiden laten delen in haar ervaringen in andere steden.

Na een presentatie in het stadhuis heeft de staatssecretaris samen met een inwoner van onze stad via internet een parkeervergunning aangevraagd volgens een vereenvoudigde procedure. Vervolgens hebben we een wandeling door de stad gemaakt waarbij ik op een aantal plaatsen heb laten zien waar regels tot problemen en onwenselijke situaties kunnen leiden en hoe we dat in Leiden denken op te lossen.

Leiden loopt echt voorop op het gebied van terugdringen van administratieve lasten. Het is leuk om te zien dat hier ook vanuit Den Haag aandacht voor is.

Tot ziens.

1 opmerking: