zaterdag 18 april 2009

Daklozencup

Vanmorgen was de organisatie van de Dutch Homeless Cup te gast in Leiden op de Beestenmarkt. Samen met o.a. John de Wolf mocht ik d.m.v. een penaltyschot (zie aktiefoto) de aftrap verrichten voor een hele zaterdag lang aantrekkelijk 'straatvoetbal'.

In het kader van de Dutch Homeless Cup spelen zo'n 16 teams uit de grote Nederlandse steden. Deze teams bestaan samen uit zo'n 200 spelers. Mannen die afkomstig zijn uit de groep dak- en thuislozen en door middel van deze sport de weg terug naar de maatschappij weer moeten vinden. Voetbal lijkt een geschikt instrument voor de onwikkeling van deze mensen zowel op het sociaal als het fysiek vlak. De achtergronden van de spelers, maar ook de resultaten van de reintegratie naar de maatschappij zijn op de site van de organisatie terug te vinden.


In de loop van de middag werd duidelijk dat dit toernooi ook nog eens kon rekenen op de belangstelling van heel veel publiek. De tribune zat vol en rondom het veld stond veel publiek. Een mooi voorbeeld hoe een sportevenement bij kan dragen aan een aantrekkelijke binnenstad.

Het team uit Leiden won overigens twee van de drie wedstrijden.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten