donderdag 16 april 2009

Dutch Space

Hoog bezoek vanmorgen op ons Bio Science Park. De minister van Economische Zaken mocht de officiele opening verrichten van het gloednieuwe bedrijfsgebouw van Dutch Space, naast Naturalis. Een bijzonder gebouw voor een bijzonder bedrijf. Dutch Space is Nederlands grootste bedrijf op het gebied van ruimtevaarttechnologie. Ze zitten in Leiden in verband met uitstekende ligging in de randstad, t.o.v. Schiphol en ESA/Estec in Noordwijk. Het feit dat het bedrijf de stap heeft gezet om nu een nieuw pand te betrekken geeft aan dat Leiden echt hun thuisbasis is en voorlopig wel zal blijven.

In haar toespraak gaf de minister blijk van een grote betrokkenheid bij de Nederlandse ruimtevaartindustrie. In Europees verband heeft zij de afgelopen tijd met succes stappen gezet om de rol van Dutch Space op het internationale vlak te verstevigen.

Als openingshandeling mocht de minister, namens het bedrijf, een gift van maar liefst 50.000 euro overhandigen aan de organisatie luchtvaart zonder grenzen. Een organisatie die zich tot doel stelt om hulp aan ontwikkelingslanden te geven door het aanbieden van luchtvervoer. Een soort artsen zonder grenzen dus, maar dan met vliegers.

Na de officiele opening was er tijd voor een passend drankje en een foto met de minister, de directie van Dutch Space en ondergetekende.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten