zondag 26 april 2009

Nederland - Duitsland

Het traditioneel laatste oefentoernooi van de nationale basketbal mannenploeg, dat de afgelopen jaren in Alkmaar werd gehouden, verhuist naar Leiden. Onder de naam Keytown Nations Basketball Cup zal Oranje zich in elk geval de komende drie jaar daar steeds voorbereiden op Europese kwalificatiewedstrijden. Leiden krijgt daarmee een prestigieus internationaal basketballtoernooi binnen de stadsgrenzen.

Het toernooi zal plaats vinden in het weekeinde van 7, 8 en 9 augustus. Dat is dus gedurende de schoolvakanties. En juist dat was de reden dat Alkmaar de organisatie niet langer voor haar rekening kan nemen. Het kost gewoon te veel moeite om de tribunes in deze tijd vol te krijgen waardoor het financieel niet haalbaar meer was.

Dat de keuze nu op Leiden gevallen is, is vooral een gevolg van de populariteit die het basketball in onze stad heeft weten te verwerven. Een echte Nederland - Duitsland in onze eigen 5-mei hal. Zeg nog maar eens dat Leiden geen sportstad is. Ik ben in ieder geval blij met de komst van zo'n mooi internationaal toernooi.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten