zaterdag 25 april 2009

Corsocruisen

De Bollenstreek was vandaag een toeristische attractie van belang. Vandaag reed het jaarlijkse Bloemencorso weer door de streek en traditiegetrouw ontvangt het Leidse stadsbestuur daarvoor uitnodigingen van verschillende gemeenten in de regio. Aan mij de eer om de stad vandaag te vertegenwoordigen.

Zo zat ik vanmorgen rond 08.00 uur op de fiets op weg naar de Noordwijkse boulevard om daar getuige te zijn van het feit dat onze stadgenoot Elco Brinkman het startschot gaf voor wat men in Noordwijk de kleurigste file van Nederland noemt. De stoet zag er wondermooi uit in het gouden licht van de ochtendzon. Na een lekkere brunch weer de fiets gepakt om mijzelf naar de gemeente Teylingen te begeven.

Op zo'n corsodag komen ongeveer een miljoen mensen naar de regio waardoor het nog steeds een van de grootste toeristische evenementen van Nederland is. Leiden heeft daar echter nagenoeg geen rol bij. In plaats daarvan trekt het corso door Bollenstreek naar Haarlem.

In Teylingen nam ik plaats op de prominententribune naast het gemeentehuis om de stoet nogmaals te zien passeren. Na afloop veel gelegenheid tot netwerken. Min of meer toevallig waren ook de 3 laatste burgemeesters van de voormalige gemeente Warmond aanwezig, dat leverde bijgaande foto op. Links van mij Ineke van der Wel die tegenwoordig burgemeester van Rijswijk is en rechts Riet Vosjan. Zij geniet van haar pensioen in het noorden van het land.
Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Stond blijkbaar maar een paar 100 meter bij je vandaan. Volgende keer moet je de corso maar op het horecaplein aan de Oude Haven komen kijken, veel leuker dan tussen de bobo's en zonder het commentaar van mijn oom.
    Maar binnenkort maar eens praten over hoe Leiden meer met dit mooie festijn te maken kan krijgen?

    Gr Marina Zoet

    BeantwoordenVerwijderen