woensdag 4 november 2009

Handtekening

Vandaag was ik bij de Hogeschool Leiden om samen met Paul van Maanen (voorzitter college van bestuur) een overeenkomst te tekenen voor een opleidingstraject voor alle leidinggevenden van de gemeente. Het komt niet zo vaak voor dat ik als wethouder Personeelszaken een overeenkomst mag tekenen.

De gemeente Leiden heeft veel ambities en veel te doen voor de stad. Dat vraagt veel van de medewerkers, maar ook van de leidinggevenden. Het doel van de opleiding is om leidinggevenden nog beter toe te rusten voor hun taak. Zij zijn tenslotte er voor verantwoordelijk dat de medewerkers met veel plezier hun werk doen en tot mooie resultaten komen voor de stad.

Voor het opleidingstraject zijn de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden als beste uit de aanbestedingsprocedure gekomen. Zij hebben voor de gemeente een programma samengesteld dat zo Leids mogelijk is en waarbij veelal vanuit de praktijk gewerkt wordt. Het fenomeen ‘leiderschap’ komt aan de orde evenals het op een goede manier leiding geven en medewerkers inspireren en sturen.
Het bijzondere van deze overeenkomst is dat we dit scholingsprogramma samen met twee belangrijke partners uit de stad gaan doen. Het programma start in 2010 en loopt tot eind 2011.
In het totaal zullen ongeveer 85 leidinggevenden het Management Development Traject volgen. Het opleidingstraject wordt verzorgd in de nieuwbouw van Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten