woensdag 11 november 2009

Movenext

Vandaag was ik aan de Kenauweg voor een bedrijfbezoek bij Movenext, een grote aanbieder van hostingdiensten. Particuliere klanten en bedrijven kunnen hun internettoepassingen en de afhandeling van hun email via de servers van Movenext laten verlopen. Daarnaast levert men maatwerk waar dat nodig is. Movenext, waar 15 jonge mensen werken, voert al 12 jaar uitdagende opdrachten uit voor de zakelijke markt.Innovatie en creativiteit staan hoog op de agenda bij dit bedrijf. Een voorbeeld van een grote klant is het Leidse biotechbedrijf Crucell, maar ook de politieke partij D66 heeft de site in handen gegeven van Movenext.

Ook het maatschappelijk betrokken ondernemen heeft een plaats gekregen binnen het bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn de site Eerlijksolliciteren.nl of het feit dat de medewerkers allemaal een dag hebben gewerkt voor een babyhuis in Mozambique.

Aan de buitenkant oogt het bedrijf als een gemiddeld bedrijf op een bedrijventerrein. Zodra je binnenkomt is dat helemaal anders. De presentatieruimte (foto) op de begane grond oogt als een modern kantoorgebouw waarbij via het geschilderde raam uitzicht geeft over de hoogbouw in een moderne wereldstad.

Als gevolg van een groot aantal vaste klanten is het bedrijf in staat ook in tijden van recessie voldoende werk te houden. Men heeft zelfs een aantal vacatures open staan. Via een youtube filmpje roept een aardige mevrouw toekomstige medewerkers op vooral bij Movenext te komen werken. Ik wil het u niet onthouden.Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten