zaterdag 21 november 2009

Topsport

Het was een avondje echte Leidse topsport. Dat begon aan het begin van de avond in ons gemeentelijk zwembad De Zijl met twee partijen waterpolo. Eerst speelde de dames 1 van ZVL tegen de Goudse dames van GZC/Donk. Alhoewel het begin van de wedstrijd nog een beetje mee leek te vallen werd daarna al snel duidelijk dat de ploeg uit Gouda een maatje te groot waren voor onze meiden van ZVL. De wedstrijd eindigde met een teleurstellende 14-5.

Daarna kon ik gewoon aan de rand van het zwembad blijven zitten voor een onvervalste derby tussen de heren 1 van De Zijl Zwemsport tegen heren 1 van LZ1886. Als wethouder Sport moet ik bij zo'n wedstrijd tussen twee Leidse partijen natuurlijk onpartijdig blijven. Ik had dus geen favoriet en kon in tegenstelling tot de meeste toeschouwers bij elk doelpunt applaudiseren. Het werd een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die redelijk tegen elkaar opgewassen waren. De wedstrijd eindigde met een 10-8 overwinning voor De Zijl Zwemsport.

Daarna was het snel op de fiets naar de 5 meihal voor een wedstrijd eredivisie basketbal. Ik kwam net op tijd binnen voor de start van de wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Matrixx Magixx uit Nijmegen. Ik was dit seizoen nog niet eerder aanwezig bij een wedstrijd van onze basketbalploeg, maar ik heb er zeker geen spijt van gekregen. Trainer Toon van Helfteren is er toch maar mooi in geslaagd een geweldige ploeg in het veld te zetten. Een sterk en zelfverzekerd ZZ Leiden liet een geweldig spectakel zien. Ik heb echt genoten. Met een nederlaag van 86-65 op zak konden de mannen uit Nijmegen naar huis. Ze zullen de 5-mei hal niet snel vergeten. Ik kom er zeker nog terug dit seizoen.

Tot ziens.

Als wethouder Sport ben ik graag aanwezig bij bijzondere sportwedstrijden van Leidse sportverenigingen. Speelt uw vereniging een wedstrijd die voor u van belang is, stuur mij dan even een e-mail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten