dinsdag 16 februari 2010

PvdIJ

In het blad Binnenlands Bestuur stond vandaag een artikel over opmerkelijke partijen die mee gaan doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daar viel mijn oog natuurlijk op de Partij voor de IJsbaan (PvdIJ). Een plaatselijke politieke partij die in de gemeente Zaanstad mee doet bij de verkiezingen.

De partij zit al vier jaar in de raad, maar aangezien de zo fel gewenste kunstijsbaan er nog steeds niet is gekomen, gaat de Partij voor de IJsbaan door voor een tweede termijn om haar doelstelling te halen. De partij is vier jaar geleden opgericht omdat burgers die een ijsbaan wilden in haar ogen werden genegeerd.

Binnen de gemeente Leiden zijn de gevestigde partijen gelukkig wel voor de realisatie van een nieuwe ijsbaan. In ieder geval wil mijn eigen Partij van de Arbeid zo'n voorziening realiseren. Daarmee zijn we eigenlijk ook een Partij voor de IJsbaan.

Overigens stond onze 'eigen' Stadspartij Leiden Ontzet ook in het rijtje van opmerkelijke partijen van Binnenlands Bestuur. Lijkt me wel terecht.

Tot ziens.

1 opmerking: