donderdag 18 februari 2010

Huis van de Sport

Vanavond gaf de Leidse gemeenteraad groen licht om de aanbesteding van het Huis van de Sport in gang te zetten. Ik zie dat als een mooi succes voor de sport in Leiden. Met het besluit van vanavond komt een eind aan een voorbereidingsprocedure die meer dat twee jaar duurde. Nadat het plan in eerste instantie te risicovol leek, ben ik samen met de sportverenigingen op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om de plannen toch een kans te geven. Dat is gelukt en daardoor zijn de kansen op realisatie nu aanzienlijk toegenomen terwijl de risico’s voor de gemeente beperkt zijn. De komende tijd zal moeten blijken of grote marktpartijen er wel brood inzien. De signalen zijn positief.

Het Huis van de Sport is niet in het stadhuis bedacht, maar is een initiatief van de sportclubs in de Hoge Mors. Zij verdienen grote complimenten voor hun creatieve idee├źn en doorzettingsvermogen. Zonder hen hadden we nu geen poging kunnen doen om te gaan proberen het voor elkaar te brengen.

Huis van de Sport is een goed voorbeeld hoe de gemeente samen met inwoners kan optrekken bij grote en ingrijpende gebiedsontwikkelingen. Tot nu toe is het draagvlak voor de plannen daardoor steeds groot gebleven. Als dit werkt kan dat een voorbeeld zijn voor toekomstige ontwikkelingen.

Direct na het raadsbesluit zal de aanbesteding starten. Als alles naar verwachting verloopt zal er over een jaar een uitgewerkt plan klaar zijn.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten