maandag 15 november 2010

6e Sportcongres

Vanavond heb ik in het Topsportcentrum in Almere de aftrap gegeven van het zesde sportcongres ‘Vooruitzien is besturen’. Aanwezigen waren sportbestuurders, wethouders, beleidsmedewerkers, workshopinleiders en anderen die zich verbonden voelen met sportverenigingen en te maken hebben met het besturen van een sportvereniging. Direct of wat meer op afstand

Vandaag ging het om thema's als wat doen bestuurders met hun maatschappelijke rol? Hoe gaan ze om talentontwikkeling en hoe handelen ze in deze financieel mindere tijden?

Voor mij was het als gedeputeerde Sport erg leuk om te zien dat de onderwerpen van de inleiding en de workshops mooi aansluiten bij onze sportnota: Flevoland, sportiefste provincie van Nederland. Ook daarin gaat het over het ontwikkelen en begeleiden van talent, over het aanhaken bij het Olympisch Plan en natuurlijk ook over die enorm belangrijke basis die de sportverenigingen vormen.

Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop honderden sportbestuurders in de provincie zich, vaak geheel belangeloos, inzetten voor de sport. Het besturen van zo'n vereniging is niet niks. Door het organiseren van dit soort congressen is Sportservice Flevoland voor deze mensen een goede steun in de rug. Ik ben ervan overtuigd dat de bestuurders er na de ‘training’ en ‘coaching’ van vandaag weer helemaal tegenaan kunnen en feilloos de bal het juiste doel schieten.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten