woensdag 31 mei 2006

Ontdekkingsreis

In de stad van ontdekkingen kun je op ontdekkingsreis. Bij de werkbezoeken aan de stad voel ik me een beetje een ontdekkingsreiziger.

Vandaag bracht ik samen met collegawethouder John Steegh (Verkeer en Milieu) een bezoek aan Leiden Zuidwest. Tijdens ons bezoek fietsten we langs diverse plekken in het kader van het Wijkontwikkelingsplan Leiden Zuidwest. We voerden inspirerende gesprekken met bewoners en zijn in gesprek gegaan met sleutelpersonen in het gebied. Ook bezochten we buurtontmoetingsplekken, diverse sportfaciliteiten en scholen in de wijk. We hebben de fietstocht onderbroken bij Wijkvereniging Leefbaar Zuidwest en het winkelcentrum Wagnerplein. Aan het eind van de middag hebben we bij Verzorgingshuis Rijn en Vliet een goed bezocht wijkspreekuur gehouden.

Over het algemeen zijn de mensen in Zuidwest trots op hun wijk, maar ze maken zich ook zorgen over een aantal ontwikkelingen op het gebied van criminaliteit en verpaupering van bepaalde plekken in de wijk.

's Avonds was ik aanwezig bij een bijeenkomst van de Bewoners Advies Groep. Behalve een leuke kennismaking hebben we uitgebreid met elkaar gesproken over de manier waarop we de komende jaren met elkaar willen samenwerken aan het verbeteren van de wijk.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten