zaterdag 23 december 2006

Huizen

Eerder deed ik op deze plaats verslag van mijn zoektocht naar een nieuwe woning in Leiden. Vandaag kan ik melden dat we vanmorgen onze handtekening hebben gezet onder de koopakte voor een nieuwe woning in de Leidse Merenwijk. Eind januari gaan we verhuizen en dat is ruim binnen de termijn die ik met de gemeenteraad had afgesproken. Voor mij is het ook precies op tijd om mee te kunnen stemmen met het RijnGouwelijn referendum op 7 maart aanstaande.

Dat was overigens niet de enige woning, waarvoor ik vandaag een handtekening mocht zetten. Vanmiddag was ik op de hoogste verdieping van de Luba-toren aan de Willem de Zwijgerlaan, om daar met woningcorporatie Ymere en ontwikkelaar PFC2 een overeenkomst te ondertekenen voor de ontwikkeling van het Groenoordhallenterrein. In dit ruim 9 hectare grote gebied zullen de komende jaren ruim 500 woningen worden gerealiseerd, waarvan 20% in de sociale sector. Daarnaast worden er ook nog een flinke hoeveelheid kantoren, bedrijven en voorzieningen gerealiseerd. Alhoewel de opzet van de wijk wel stedelijk te noemen is, bestaat het plan overwegend uit laagbouw. Er zal rekening gehouden worden met voldoende speelgelegenheid. De nieuwe wijk wordt autoluw, goed ontsloten en er komen routes voor langzaam verkeer.

Er is nog wel de nodige voorbereiding nodig, voordat met de bouw van deze woningen kan worden begonnen. De huidige Groenoordhallen kunnen daardoor nog ongeveer 2 jaar in gebruik blijven. Dat komt goed uit want toevallig ook vandaag mocht ik de nieuwe gebruiksvergunning overhandigen aan de directie. Op grond hiervan weten we nu ook dat het gebruik van deze hallen ook veilig kan gebeuren.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Hee gefeliciteerd met jullie nieuwe huis Marc! Antoine woont ook in de Merenwijk trouwens =)

    Een goed uiteinde en een heel gelukkig 2007 alvast!

    Groeten,

    Julian

    BeantwoordenVerwijderen