maandag 11 december 2006

Taskforce

Vandaag mocht ik voor de eerste keer onze taskforce studentenhuisvesting voorzitten. In dit overleg zitten alle partijen (huurders, verhuurders, universiteit en gemeente) die in de stad iets te maken hebben met de huisvesting van studenten. Samen zien wij het als onze opdracht om het aantal wooneenheden voor studenten de komende periode met zo'n 1000 uit te breiden. Dat is een flinke doelstelling, maar het is wel hard nodig.

De term taskforce is naar mijn mening ernstig aan devaluatie onderhevig. Het is een term die tegenwoordig vooral wordt gebruikt om alleen maar de indruk te wekken dat men een probleem serieus neemt. Het feit dat ik vandaag na 8 maanden wethouderschap voor de eerste keer dit gezelschap mocht voorzitten, geeft volgens mij aan dat ook deze groep de naam taskforce nauwelijks mocht dragen.

We hebben afgesproken dat dit vanaf vandaag anders gaat. Een taskforce is wat mij betreft een groep mensen die met een sterke gedrevenheid zoeken naar, desnoods onconventionele, oplossingen voor een gezamenlijk probleem dat men buitengewoon serieus neemt. U hoort dus nog van ons.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten