maandag 17 november 2008

De Koning

Vanmiddag zat ik aan de balie van uitzendbureau De Koning in Leiden. Niet op zoek naar een andere baan, maar wel voor een werkbezoek aan dit oerleidse bedrijf. De Koning uitzendbureau is in 1959 in Leiden opgericht door een voormalige medewerker van de gemeente Leiden, Thea de Koning. Uitzendbureaus waren in die tijd nog helemaal geen bekend verschijnsel. De oprichter was haar tijd dus ver vooruit met de oprichting van dit bedrijf. De Koning is nu het oudste uitzendbureau van Leiden en misschien wel van heel Nederland.

In tegenstelling tot een aantal grote landelijke aanbieders heeft dit bedrijf zich niet gericht op schaalvergroting en acquisitie. Bewust heeft men gekozen voor de schaal van deze regio waarbij de aandacht vooral gericht is op het onderhouden van persoonlijke relaties met hun werkers en klanten.

Uitzendbureau's vervullen een steeds belangrijkere rol binnen de Leidse arbeidsmarkt. Was het vroeger zo dat deze ondernemingen vooral goed waren in het aanbieden van tijdelijke werkers, tegenwoordig leidt een belangrijk deel van de plaatsingen uiteindelijk tot een vast contract tussen de uitzendkracht en het betreffende bedrijf. Daarmee is De Koning naast uitzendbureau ook ook een belangrijk wervings en selectiebureau voor veel regionale bedrijven en heeft het bedrijf een belangrijke plaats in de Leidse economie verworven.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten