woensdag 26 november 2008

Day after

Het was de dag na de besluitvorming rondom het project Huis van de Sport. De reacties tot nu toe zijn overwegend positief.

Vanmorgen hebben we in het college de besluitvorming afgerond met betrekking tot het RijnGouwelijn dossier. Onder het motto 'een kwart miljard voor bereikbaarheid' hebben we de afgelopen weken toegewerkt naar dit moment. Ik geloof niet dat ik eerder als wethouder getuige was van zo'n omvangrijk besluit. Vanaf nu hebben we een antwoord op al die inwoners en ondernemers uit de stad die bij ons hun onvrede met de bereikbaarheid van de stad kenbaar maken.

Morgenochtend vroeg vertrek ik met een delegatie van de Kennisalliantie naar Stockholm voor een bezoek aan de meest innovatieve regio van Europa. Ik zal proberen u via mijn weblog getuige te laten zijn van mijn bevindingen aldaar.

Tot ziens.

5 opmerkingen:

 1. "Overwegend positief"? U komt zeker weinig op de Leidse PvdA-site.
  Maar wat me meer interesseert is het volgende: "Vanaf nu hebben we een antwoord op al die inwoners en ondernemers uit de stad die bij ons hun onvrede met de bereikbaarheid van de stad kenbaar maken."
  Heeft u ook een antwoord voor al die inwoners die hun onvrede kenbaar hebben gemaakt met de RGL-plannen?
  En heeft u straks ook nog een antwoord als de Leidse PvdA in de oppostitie wordt geveegd als gevolg van de behandeling van dit hoofdpijn dossier?

  Wellicht is het handiger om dit op de Leidse PvdA-site toe te lichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U houdt uw blog keurig bij, ik kan niet anders zeggen. Maar zou daar niet ook bij horen dat vragen van die sporadische lezer worden beantwoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry Albert, maar ik zag je vragen een beetje als retorische vragen. Blijkbaar had ik dat niet goed begrepen.

  Een van de gevolgen van het feit dat ik mijn weblog keurig bijwerk is dat iedereen kan lezen wat ik over de RGL zei en dacht sinds januari 2005. Dat is dus al 4 jaar. Ik kan daarom niet volhouden dat ik erg tegen de RGL was.

  Dat neemt niet weg dat ik de uitkomst van het referendum zeker wenste te erkennen. De opstelling van de provincie bracht me vervolgens tot de vast conclusie dat helemaal geen RGL aanleggen uiteindelijk de allerslechtst denkbare optie was. De risico's van die optie waren levensgroot. De uiteindelijke keuze die het college nu heeft gemaakt is het best denkbare compromis geworden. Dat steun ik dus volledig.

  Als de kiezer de Leidse PvdA daarvoor straks naar de oppositie 'veegt', dan hebben we het helemaal verkeerd gedaan. Dan is er voor mij als wethouder geen plaats meer in Leiden en dat is dan dus ook terecht.

  Nog 14 maandjes slapen en we zullen het weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor uw reactie, ik kan me het misverstand voorstellen. Het zal u niet verbazen dat ik me niet kan voorstellen dat u al 4 jaar onveranderd gelooft in het zelfde foute idee (nl. dat een RGL de zgn. onbereikbaarheid van Leiden gaat oplossen). Ik vrees dat dit bij de volgende verkiezingen heel duur betaald zal moeten worden.
  Maar laten we die discussie maar op de Leidse site houden; het is jammer voor uw zonder meer fraaie en goed bijgehouden site, maar hier is het me te stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Conform de positie van de wethouder in het duaal bestel, moet ook zijn weblog een beetje in de luwte maar vooral op enige afstand van fractie en partij opereren. Het is dus terecht dat de discussie vooral thuis hoort op www.leiden.pvda.nl. Natuurlijk blijft mijn site wel beschikbaar voor commentaar en welgemeende adviezen.

  Overigens kun je mijn weblog gewoon volgen wanneer je jezelf via www.blogger.com als volger opgeeft.

  Tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen