zaterdag 1 november 2008

Steen

Namens het college van Burgemeester en Wethouders was ik vanmiddag weer even terug in mijn oude dorp Warmond. Ik was daar om getuige te zijn van de start van de 1e Warmondse kunstweek en de onthulling van een borstbeeld van Jan Steen. Het borstbeeld staat aan de Gemeentehaven in Warmond, tegenover het huis waar Jan Steen heeft gewoond.

Warmond profileert zich deze week als het enige echte kunstdorp van de regio. Naast de talrijke galleries in de romantische Dorpstraat waren ook de ramen van de woonhuizen voorzien van allerlei vormen van kunst. Leuk om te zien dat iedereen mee doet om er een succes van te maken. Collega wethouder Bert Homan van Teylingen schetste in het welkomstwoord zijn droom: een Jan Steen overzichtstentoonstelling in Warmond in 2012, het jaar dat het Jan Steen 333 jaar geleden overleed. Dat lijkt me een hele mooie ambitie.

Tot ziens.

3 opmerkingen:

 1. Heeft u van de gelegenheid gebruik gemaakt om er bij uw regio-collega's op aan te dringen zich eindelijk eens aan de diverse afspraken te houden en voldoende sociale huurwoningen te laten bouwen, i.p.v. niets te doen of te slopen?

  E. Meijer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan u verzekeren dat ik in de regio geen enkele gelegenheid onbenut laat om mijn collega bestuurders daarvan te overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is mooi. Helaas schijnt het nogal moeilijk te zijn om ze ervan te overtuigen.

  E. Meijer

  BeantwoordenVerwijderen