vrijdag 21 november 2008

Maastricht (2)

Dit college hecht veel waarde aan kwaliteitsverbetering van onze historische binnenstad. Onder de titel 'Programma Binnenstad' gaan we een groot aantal projecten opstarten die moeten leiden tot een flinke kwaliteitsverbetering van dit gebied. Daarvoor kun je natuurlijk helemaal zelf bedenken wat je allemaal gaat doen, maar je kunt natuurlijk ook in andere steden gaan kijken.
Op uitnodiging van de projectwethouder Binnenstad, collega wethouder Pieter van Woensel, gingen we vandaag naar Maastricht om daar te kijken naar de manier waarop men daar met de ontwikkeling van de binnenstad is omgegaan. In de bus zaten behalve wethouders, raadsleden en ambtenaren ook bewoners en ondernemers van het centrumgebied en een journalist.
Het centrum van Maastricht is inderdaad een schoolvoorbeeld van hoe het beter kan.

Ik was eerder voor dit doel in Maastricht. In mijn weblog van 14 juni 2006 schreef ik over deze stad: 'Het historische centrum van Maastricht ziet er inderdaad uit om door een ringetje te halen. De combinatie van een perfecte inrichting, de toepassing van duurzame materialen, gerestaureerde historische panden, mooi onderhouden winkelgevels en een zeer terughoudend reclamebeleid hebben het gebied in 25 jaar gebracht tot wat het nu is. Het is gewoon een plezier om hier rond te mogen lopen.'

Het was goed om deze stad weer eens terug te zien, en nu ook te zien hoe ook de andere deelnemers enthousiast werden.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten