dinsdag 4 november 2008

Tour

Vanmiddag was er een bijzondere reunie in het Leidse stadhuis. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Leiden startplaats was van de Tour de France. Een gebeurtenis die destijds zoveel indruk heeft gemaakt dat er in wielerkringen ook nu nog met grote regelmaat teruggekeken wordt naar die tijd. Voor een groot aantal liefhebbers was dat aanleiding om vandaag een reunie te organiseren voor de Leidse wielerliefhebbers en de grote namen van weleer.

Zo kon het gebeuren dat ik vanmiddag als wethouder Sport de hand mocht schudden van grote namen als Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Rini Wagtmans, maar ook met de heer Vis, burgemeester uit die tijd. In het middelpunt van de belangstelling stond ook Joop Riethoven, de Leidse ereburger die zich vele tientallen jaren heeft ingezet voor de wielersport in Leiden. Zowel Jan Janssen als burgemeester Henri Lenferink onderstreepten nog eens hoe belangrijk de rol van Joop is geweest in onze stad. Joop Riethoven (foto) was zichtbaar onder de indruk.

Vanmiddag hing een uurtje weer de sfeer van destijds in onze burgerzaal. Het was een groot genoegen om dat mee te maken. Bijna zou je wensen dat we de Tour nog eens een keer naar Leiden halen.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten