donderdag 17 september 2009

NFIA

Anders dan grote steden als Amsterdam of Rotterdam beschikt onze stad niet over een grote staf om internationale contacten te onderhouden. Om op het internationale vlak toch actief te kunnen zijn werken wij samen met het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). De NFIA is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en heeft mensen op bijna alle grote ambassades in de wereld. In Tokyo werkt de NFIA met 7 mensen die er hun dagelijks werk van hebben gemaakt om te zoeken naar bedrijven die interesse hebben om zaken te doen met Nederland. De NFIA speelde ook een belangrijke rol bij de voorbereiding van mijn reis naar Japan. Ze deden dat in goede samenwerking met de vanuit Nederland opererende West Holland Foreign Investment Agency (WFIA) waarover ik eerder op mijn site schreef.

De medewerkers van de NFIA zijn in Japan in feite de ambassadeurs voor Leiden. Zij moeten de eerste contacten leggen die wij vanuit Leiden vervolgens kunnen opvolgen. Daarbij is het van belang dat deze mensen goed begrijpen wat wij als stad te bieden hebben op het gebied van bio science. Vandaag hadden we een uitgebreide bespreking met de mensen van de NFIA om hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen in Leiden die in dat opzicht van belang zijn. Bovendien hebben we afspraken gemaakt over de samenwerking tussen NFIA, WFIA en de gemeente. Aanstaande zondag ga ik weer naar Leiden. Het is een goed gevoel dat de medewerkers van de NFIA in Japan achterblijven om de belangen van onze stad te behartigen, elke dag opnieuw.

Vanavond was ik met de andere leden van de delegatie aanwezig bij een Holland Promotion Dinner in het kader van de 400 jarige handelsrelaties met Japan.

Tenslotte zijn we met de supersnelle trein vertrokken naar Hamamatsu waar we morgen aanwezig zullen zijn bij de opening van het Nederlandse Paviljoen op de Hamamatsu International Mosaiculture 2009 (foto)

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten