woensdag 16 september 2009

Tsukuba Research Centre

Mijn bezoek aan Japan was niet compleet geweest zonder bezoek aan Astellas. Een van de grote spelers in de wereld op het gebied van Pharma en Bio Science. Vandaag was het Astellas dag. Dat begon met een bezoek aan de Tsukuba Research Centre. Op speciaal verzoek van het bedrijf zelf bezochten we juist deze plek. Met de Tsukuba super expres, een soort lightrail reden we zo’n 50 kilometer naar het noorden. Daar heeft Astellas in 2007 een compleet nieuw complex neergezet in een overweldigende parkachtige omgeving. Dit aardbevingbestendige complex met 85000 m2 vloeroppervlakte biedt vooral heel veel ruimte aan ongeveer 1300 wetenschappelijke en administratieve medewerkers.

Alles in dit gebouw en de omgeving is gericht op het bevorderen van creativiteit en actieve communicatie tussen de medewerkers. Binnen de filosofie van het bedrijf ziet men dit als de manier om het innovatieve vermogen van de onderneming te vergroten.

Het stimuleren van creativiteit en innovatie door het bieden van een inspirerende werkomgeving waar de mens centraal staat. Dat is wat wij in Leiden Bio Science Park ook voor ogen hebben. Een inspirerende plek voor mensen en bedrijven waar ruimte is voor creativiteit en innovatie, een omgeving die mensen in staat stelt tot grote prestaties. Wat ik hier heb gezien, bevestigt nog eens dat we in Leiden op de goede weg zijn.

Voor Astellas is dit de manier om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen, en dat doen ze heel succesvol. Met een jaaromzet van meer dan 10 miljard US dollar, besteedt men jaarlijks zo’n 1,3 miljard US dollar aan onderzoek en ontwikkeling. Dat is bijna twee keer de gemeentebegroting van Leiden.Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten