woensdag 2 september 2009

Feestje

Het was vandaag een beetje feest in het Leidse Bio Science Park. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken was naar Leiden gekomen om de eerste paal te slaan van de Bio Partner Accelerator. De hoofddoelstelling van dit project is om ervoor te zorgen dat jonge bedrijven niet na de startersfase verdwijnen, maar zich verder kunnen ontwikkelen in Leiden en uiteindelijk in de markt kunnen concurreren. Gebleken is dat starters in de sector Life Science ongeveer 10 jaar nodig hebben om tot volle wasdom te komen. Zij moeten daarom, alvorens naar de commerciƫle vastgoedmarkt door te stromen, nog een additionele 5 jaar worden ondersteund en dat gebeurt in een bedrijfsverzamelgebouw de BioPartner Accelerator.

In haar toespraak gaf de minister nog eens aan hoe belangrijk Leiden Bio Science Park voor Nederland is. Ik heb vandaag ook nog eens persoonlijk mogen constateren hoeveel belangstelling de minister heeft voor het Bio Science Park en dat ze heel goed op de hoogte is van de ontwikkelingen. Leiden Bio Science is sinds de oprichting, ruim 25 jaar geleden, echt een icoon voor de Nederlandse kenniseconomie geworden. En daar mogen we best trots op zijn.

Ook bijzonder was een toespraakje van de bouwer Dura Vermeer. Hij complimenteerde de gemeente vanwege de grote snelheid waarmee de vergunningen voor dit gebouw waren afgegeven. Een groot compliment voor de betrokken ambtenaren.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten