donderdag 18 maart 2010

Herinneringsmedaille

Vanmiddag waren er maar liefst 4 deelnemers van de Olympische Winterspelen in het Leidse stadhuis. Behalve de Leidse Laurine van Riessen (brons 1000 meter dames) waren ook de regiogenoten Bob de Jong (brons 10 km. heren), Margot Boer en Liesbeth Mau Asam naar het Leidse stadhuis gekomen voor een spetterende huldiging. Namens de stad Leiden mocht ik als trotse wethouder Sport aan Laurine de zilveren herinneringsmedaille overhandigen. Daarbij heb ik nog eens benadrukt dat zij dankzij deze bijzondere Olympische prestaties een ambassadeur voor de schaatssport in Leiden is geworden. In die hoedanigheid kan ze veel voor de sport in de stad betekenen. De ervaring leert dat de ijsverenigingen als gevolg hiervan de komende tijd het aantal leden weer zien stijgen.

Verschillende sprekers waren aanwezig om de olympische helden toe te spreken. Onder hen was Doekle Terpstra, de voorzitter van de KNSB. Hij benadrukte nog eens het belang van een goede 400 meter ijsbaan in onze regio en deed een oproep aan de nieuwe gemeentebesturen om de komende 4 jaar echt tot resultaten te komen. De KNSB wil de plannen graag ondersteunen.

Onder de klanken van een echt dweilorkest was er na afloop ruim tijd voor een hapje en een drankje en konden onze nieuwe kampioenen op de foto en handtekeningen uitdelen aan de ruim aanwezige jeugd.Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten